19 Απριλίου 2015

Επιλογές διευθυντών: Πρώτες σκέψεις επί δελτίου τύπου «ουσιωδών σημείων», προφορικών εξαγγελιών (μέχρι νεωτέρας) και δηλώσεων!

Την απόλυτη σύγχυση κατάφερε να δημιουργήσει μέσα σε διάστημα ενός μήνα ενός μήνα η πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. για το ζήτημα του τρόπου επιλογής των διευθυντών των σχολικών μονάδων.
Από τη δήλωση για παράταση κατά ένα έτος της θητείας τους (δια στόματος του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Κουράκη) στις 3/3, περάσαμε στην εκλογή «πιλοτικά» για ένα χρόνο από το σύλλογο διδασκόντων (δια στόματος αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του ΥΠΟΠΑΙΘ κ. Πιλάλη) στις 17/3 για να καταλήξουμε αμέσως μετά στο «άδειασμα» του Υπουργού Παιδείας κ. Μπαλτά στις 21/3 που δήλωσε «Δεν είναι θέση του υπουργείου Παιδείας οι προτάσεις του Τ. Κουράκη να εκλέγονται οι Διευθυντές των Σχολείων από τα μέλη των Συλλόγων Διδασκόντων». Καταλήξαμε, στη συνέντευξη Τύπου στις 15/4/2015 για την παρουσίαση του Πολυνομοσχεδίου, διαβάσαμε το Δελτίο Τύπου στις 16/4/2015 για τα «ουσιώδη σημεία» κι ενώ περιμέναμε να δούμε αναλυτικά την πρόταση της Κυβέρνησης στο κείμενο του πολυνομοσχεδίου που κυκλοφόρησε δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά στον τρόπο επιλογής στελεχών εκπαίδευσης.