28 Απριλίου 2009

Ανακοίνωση για την Εργατική Πρωτομαγιά

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι,
Ο εορτασμός της Πρωτομαγιάς είναι συνδεδεμένος με την αγωνιστική πορεία του Συνδικαλιστικού Κινήματος. Αποτελεί αφετηρία για νέες κατακτήσεις, για βελτίωση της ποιότητας ζωής, για διεύρυνση των δημοκρατικών ελευθεριών.
Σήμερα που οι επιπτώσεις της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης χτυπούν και τη δικιά μας πόρτα, με το πάγωμα των μισθών, με την καθυστέρηση έκδοσης και καταβολής των συντάξεων και του εφάπαξ, με τη μη αύξηση των δαπανών για την παιδεία και την εύλογη ανησυχία για τις μελλοντικές εξελίξεις, απαιτείται συστράτευση όλων μας. Επιβάλλεται διεκδικητική και αγωνιστική πορεία για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών μας, για μια κοινωνία περισσότερο δίκαιη, περισσότερο ανθρώπινη.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. πιστεύει πως το εκπαιδευτικό συνδικαλιστικό κίνημα, η Δ.Ο.Ε., πέρα από την απόδοση φόρου τιμής στους αγωνιστές που θυσίασαν τη ζωή τους στο βωμό της υπεράσπισης των εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων, οφείλει να χαράξει μια νέα, ενωτική, δυναμική, αγωνιστική πορεία. Οφείλει να αγωνιστεί με όλες της τις δυνάμεις για ποιότητα στη δημόσια εκπαίδευση, για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις και προκλήσεις της νέας εποχής, για έναν εκπαιδευτικό οικονομικά, υπηρεσιακά και κοινωνικά αναβαθμισμένο.
Η Δ.Α.Κ.Ε./Π.Ε. καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς να δώσουν δυναμικά το παρόν στις εκδηλώσεις για την εργατική Πρωτομαγιά και με τη συνεχή και ενεργό συμμετοχή τους να συμβάλλουν στην επίτευξη των στόχων του κλάδου μας.