7 Σεπτεμβρίου 2011

Χαράτσι στους μισθούς των εκπαιδευτικών


Νέο χαράτσι στους μισθούς των Εκπαιδευτικών

Η αφαίμαξη του εισοδήματός μας συνεχίζεται…


Η αφαίμαξη του εισοδήματός μας συνεχίζεται με τον πιο προκλητικό και ανάλγητο τρόπο από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την ίδια στιγμή που βυθίζει στην απελπισία την ελληνική κοινωνία και παραμένει άγνωστος ο χρόνος εξόδου από την κρίση.
Η εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος οδηγεί σε νέες, δραματικές μειώσεις στις αποδοχές των εκπαιδευτικών και σε συνδυασμό με το αυξανόμενο κύμα ακρίβειας οδηγούμαστε σε μείωση που ξεπερνά το 40% με 45% τα τελευταία δύο χρόνια.
Συγκεκριμένα η ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου και η φορομπηχτική – εισπρακτική πολιτική του ΠΑΣΟΚ:
*       Μείωσε από 1/7/2011 το κίνητρο απόδοσης κατά 50€ (από 100€ περιορίζεται στα 50€) σύμφωνα με το Ν. 4002/2011.
*       Σύμφωνα με το Ν. 3986/2011 «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012−2015» και σύμφωνα με το άρθρο 38:
o       Με την παρ. 2α «Καθιερώνεται ειδική εισφορά αλληλεγγύης για την καταπολέμηση της ανεργίας. Η εισφορά αυτή υπολογίζεται σε ποσοστό δύο τοις εκατό (2%) επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των μισθοδοτούμενων υπαλλήλων του Δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., καθώς και των υπαλλήλων όλων ανεξαιρέτως των Δημοσίων Επιχειρήσεων και Οργανισμών και των Ν.Π.Ι.Δ.» Η εισφορά αυτή έχει αναδρομική ισχύ από την 1/1/2011.
o       Με την παρ. 2β «Καθιερώνεται ειδική εισφορά των ασφαλισμένων του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΠΔΥ) πέραν των προβλεπομένων, υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η εισφορά αυτή υπολογίζεται σε ποσοστό ένα τοις εκατό (1%) επί των τακτικών αποδοχών και πρόσθετων αμοιβών και αποζημιώσεων όλων των δικαιούχων υπαλλήλων του Ταμείου.» Η εισφορά αυτή έχει ισχύ από την 1/7/2011.
*       Αύξησε την παρακράτηση φόρου λόγω μείωσης του αφορολόγητου από 12.000 ευρώ σε 8.000 ευρώ
*       Ανέστειλε την εφαρμογή της απόδοσης μισθολογικού κλιμακίου.
*       Επέβαλε έκτακτη εισφορά για τα ατομικά εισοδήματα του 2010 όπως αυτά δηλώθηκαν στην εφορία (1% για εισοδήματα μέχρι 20.000€ και 2% για εισοδήματα πάνω από 20.000€)
Με τους πιο μετριοπαθείς υπολογισμούς για το τρίμηνο Οκτωβρίου - Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2011 κατά τους οποίους θα γίνει η είσπραξη των αναδρομικών οι απώλειες θα είναι περίπου στα 350 - 400 ευρώ για κάθε μήνα!!!
Από την 1/1/2012 και με βάση τα ισχύοντα μέτρα η μηνιαία απώλεια θα είναι της τάξης των 140 ευρώ περίπου.
Μπροστά σ’ αυτή την επίθεση ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος της συσπείρωσης, της αντίστασης και του αγώνα για την ανατροπή της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής.
Δεν θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι τα αδιέξοδα της πολιτικής και των «εγκληματικών» επιλογών της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ.

Η ενότητα και ο αγώνας των εργζομενων εμπόδιο στα σχέδια τους.